Het woord zegt het al. Planmatig onderhoud is voor een bepaald moment ingepland. Voor dat moment is budget gereserveerd. Prettig want voorspelbaar: tijd en geld staan vast. Maar dit kan ook een valkuil zijn.
De geplande onderhoudsmomenten hoeven niet altijd de beste tijdstippen te zijn. Een complex kan nog goed genoeg in de verf zitten om het schilderwerk drie jaar door te schuiven.
Wie denkt vanuit de TCO van het vastgoed komt tot doeltreffender inzichten. Wij noemen dit ‘Levensduur denken’. Daarbinnen wordt het planmatig onderhoud gestuurd door uw strategie en TCO voor het complex of gebouw.
Levensduur denken begint bij het vaststellen van de conditie (0-meting) van uw vastgoed. En van de prestatie-eisen binnen uw vastgoedstrategie. Hier zien we goed welke voordelen holistisch onderhoud kan opleveren.
Informatie uit deze 0-meting leggen we vast in ons data-platform. Zo bouwen we een betrouwbaar digitaal dossier op van uw vastgoed. Hierop kunnen we het integrale onderhoud baseren. Aan de hand van de data analyseren we ook situaties. Bijvoorbeeld: hoe incidenteel of structureel is een servicemelding? En als die structureel is: is het dan niet efficiënter om de melding mee te nemen in het planmatig onderhoud en of verduurzaming conform de vastgoedstrategie?
Levensduur denken is holistisch denken. Op basis van uw prestatie-eisen stellen we scenario’s op voor het planmatig onderhoud en verduurzaming. We nemen de totale kosten op korte en lange termijn mee: energie-, installatie- bouwkundige en afschrijvingskosten. Samen met u maken we keuzes met de meest gunstige impact op de CO2-uitstoot per m2 per jaar.
We verzorgen de complete voorbereiding en uitvoering van uw/onze plannen.